vrijdag 14 maart 2014

Lente! = Lammetjes!

Lente is het seizoen in het teken van nieuw begin, jong, bloei en groei.
Dat wordt uitbundig gevierd op onze thuisbasis De Vreugdehoeve tijdens Lammetjes Weekend op 22 en 23 maart.
Foto: H. Tuinman 
Een groot feest ter ere van alle lammetjes die in dit nieuwe seizoen geboren zijn.
Kinderen kunnen lammetjes de fles geven en lekker knuffelen.  Ook zijn er kleine kuikentjes te bewonderen. De kippen lopen buiten in de wei waar je ook fijn kunt spelen.  Op het enorme springkussen of met de mini-tractoren. Er staan skippy-animals voor de allerkleinsten. Er zijn enkele knuffelcavia’s maar ook cavia’s in hun nieuwe huis met doorzichtige verbindingstunnel . Voor de jeugd is er een kleurplaten-wedstrijd met leuke prijzen.

Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd die allemaal in het teken staan van het schaap.

Deelnemers aan Wolcafé Zwolle zijn het gehele weekend op de hoeve om demonstraties te geven.  Zo zal er wol van eigen schapen gekaard worden, zullen de spinnewielen en spintollen weer draaien en zal de techniek van het vilten gedemonstreerd worden. Natuurlijk kun je zelf ook ervaren hoe dat alles voelt. Je kunt deelnemen aan een viltworkshop waarbij kleine voorwerpen gemaakt worden. Word je gegrepen door wol en de mogelijkheden, zijn er ook materialen verkrijgbaar dat je zelf meteen kunt beginnen.

Kunstenares Maaike Bloemsma is er tijdens lammetjesweekend om de kneepjes van het schilderen van met name schapen te laten zien. Ook zij zal korte workshops verzorgen gedurende deze dagen.

Er zullen nieuwe smaken schapen-ijs verkrijgbaar zijn.  In het bijzonder smaakvol voor mensen met een koemelkallergie, die normaal gesproken geen roomijs kunnen nuttigen. Er zijn proeverijen onder andere kaas en yoghurt. Alles geproduceerd op De Vreugdehoeve.

Jong en oud zal zich prima kunnen vermaken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten