zondag 23 februari 2014

Veel inspiratie!

Veelzijdigheid in Wolcafé Zwolle. Gisteren zijn er diverse vachten gekaard van verschillende schapenrassen. Er wordt gewerkt met onder andere vacht van Drents Heideschaap, Texelaar en Wensleydale. Er lag een voorbeeld van geverfde vacht waarbij gebruik gemaakt is van natuurlijke verfstoffen. Naar aanleiding daarvan worden dan ook diverse verftechnieken en daarvoor geschikte materialen besproken.

Ter sprake komen ook allerlei voorbeelden van het gebruik van wol. Om bijvoorbeeld een 'bestaande wollen trui te 'customizen', (aanpassen en/of pimpen). Naden verleggen, mouwkoppen veranderen en geborduurde stukken aan te brengen door ze op de trui te punchen. Het is zó leuk om je eigen identiteit en creativiteit vast te leggen in werkstukken. A. kan dat als geen ander.

Een heel mooie draad wordt momenteel gesponnen van een donkere Alpaca. De draad is veelbelovend, we wachten af wat het werkstuk ervan wordt. Via S. blijven we op de hoogte!

Altijd zijn er wel meer werkstukken waar gelijktijdig aan gewerkt wordt. M. is een fijne draad spinnen vanuit een handgeverfde lont.

Maar breit momenteel ook een vest in Fair Isle techniek. Je ziet hieronder hoe mooi het wordt en hoe ver ze er al mee is!

Ze is begonnen met het spinnen op het dubbeltraps reismodel (inklapbaar) van Louët. Een handig spinnewiel op klein formaat. Het bleek dat ze op zóveel verschillende locaties zit te spinnen dat een van haar lievelingen (ze heeft meerder uiteenlopende spinnewielen) eronder te lijden had. Toen kwam de kleine reiziger in beeld. Het ziet er subliem uit! Handig in- en uit te klappen, soepel om mee te werken. Ze houdt ons vast op de hoogte over haar ervaringen met dit wiel.

Louët  klaar om vervoerd te worden.


Er staan ook altijd van die 'gezellige' mandjes. Deze hengselmand met het werkstuk van M. waar de handgeverfde lont losjes inhangt. En zoals bijvoorbeeld de kleine boodschappenmand die de moeder van F. nog in gebruik heeft. Met deze mand heeft haar oma nog boodschappen gedaan. Waarschijnlijk begin 20e eeuw.

Warme plaids en dekens zijn en blijven super. Anno 2014 worden ze weer veel gemaakt door Granny Squares aan elkaar te haken of naaien. E. is een mooi exemplaar aan het maken. Ze werkt stapeltje voor stapeltje de vierkantjes af. Hier liggen ze naast een net gemaakt tasje voor een heel jong vriendinnetje. Zoals je aan het onderliggende etui kunt zien is E. ook heel erg goed in borduren.


Pauze! Verse versterkende koffie wordt voor ons gezet en deze keer met een overheerlijke cake erbij. Het moment om wol- en andere verhalen de delen.

Ben je geïnteresseerd? Kom ook eens in Wolcafé Zwolle. We zijn iedere laatste zaterdag van de maand te gast in De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg in Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten