donderdag 7 februari 2013

Het is bijna zover!

Het is binnekort zover! We gaan beginnen met Wolcafé Zwolle. Inmiddels kunnen we ons verheugen op veel belangstelling.

Ben je ook erg into wol en houd je bijvoorbeeld heel erg van breien, ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Het idee om te starten met een spingroep is ontstaan omdat voor deze 'tak van sport' niet zoveel mogelijkheden zijn. En gebleken is dat spinners het leuk vinden om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Over het spinnen met een tol of een wiel. Lontwol spinnen of gesponnen wol twijnen.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat De Vreugdehoeve een geweldige ontmoetingsplek is voor álle wolliefhebbers. Als wol ook jouw passie is, is het zeker de moeite waard om te komen in Wolcafé Zwolle.

Breng wél je eigen materialen mee. Er is geen materialenvoorraad en -verkoop.

Er zijn vachten verkrijgbaar van het Fries Melkschaap. Een mooi en makkelijk te verwerken materiaal.

Je kunt vooraf nog je slag slaan op Handwerkbeurs Zwolle die van 14 t/m 17 februari in de IJsselhallen georganiseerd wordt. Hier staan vele exposanten met prachtige wollen garens. Sokkenwol, lace-garen, 2-, 4- en 8ply garen, effen, handgeverfd, gemêlleerd of met een verloop. Maar ook mengsels met vlas, brandnetel of bamboe. Mohair lontwol en getwijnde mohair van angorageiten zijn hier ook verkrijgbaar. Naturel of handgekleurd. Dit is nog maar een kleine greep uit het grote aanbod.

Het meest inspirerend blijft toch het werken met je eigen gesponnen en eventueel getwijnde garens. Of Art Yarn te maken en dit te verwerken in textiele werkvormen.
In ieder geval zullen de eerste drie data óók in het teken van kaarden en wolspinnen staan. Kom en laat je informeren en inspireren!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten