zondag 24 februari 2013

Geslaagde start!

Altijd weer spannend hoe een eerste keer van een nieuwe activiteit zal uitpakken. Maar wat is het gezellig geweest.

In de koffie- / theeschenkerij van De Vreugdehoeve waren stoelen voor ons klaargezet in een grote circel rondom een extra terrasheater. Hiermee werd een gevoel opgeroepen van samen spinnen rondom de haard.
Tegen tienen kwamen deelnemers binnen met spinnewielen onder de arm en tassen vol mooie materialen. Vezels die verwerkt konden worden tot garen. Iedereen die nog niet eerder op deze locatie was geweest begon met verbazing over mooie ligging en bijzondere omgeving.

We zochten een plekje bij 'de haard'. Verwacht werd dat het aansluiten en beginnen zou zijn. De spingroep is een soort inloopgroep en geen spincursus. Maar er bleek behoefte dat we ons aan elkaar voorstelden. Dat was erg leuk, daaruit blijkt ook de interesse in elkaar. Wie zijn we, wat doen we en wat bindt ons. We hebben ons aan elkaar voorgesteld en verteld wat onze passie voor wol en daarbij ook het spinnen inhoudt. Verrassend is dat voor de één spinnen heel ontspannend is en de ander voor het resultaat gaat. Geoefende spinners die ervaringen delen met beginnende spinners.


Volop is er ervaring uitgewisseld over het ambacht, materiaal en internetcommunities. Die natúúrlijk met wol te maken hebben.
Tussentijds was er een koffiepauze met lekkernijen in het Schapentheater. Daar ging het ook over wol, maar ook over alles wat ons bezig kan houden. De pauze vloog om, zoals eigenlijk de hele ochtend.
Maar, we kwamen tenslotte om te 'werken'.

Gewerkt was er al als voorbereiding. Eén deelnemer had al eerder een vacht opgehaald bij De Vreugdehoeve met als resultaat een streng prachtige 2-ply wol in een mooi banderol. Deze wol is heel geschikt om mee te spinnen en, zeker niet onbelangrijk, lekker zacht.

Twee deelnemers die zich nog niet eerder met spinnen hadden beziggehouden hadden ieder een geweldige spintol bij zich. Eigen ontwerp, met een prima draairesultaat.

De tijd vliegt als het leuk is, zo ook zaterdagochtend. We waren verbaasd te horen dat het al zó laat was dat de lunch geserveerd werd.
De tafel in het Schapentheater stond gedekt en we kregen een heerlijk broodje Vreugdehoeve. Een warm broodje met o.a. tomaat, groen en gesmolten schapenkaas van eigen bedrijf. Daarbij koffie of thee naar wens en ook de schapenmelk kon niet ontbreken. Een gekoelde zachte, romige drank.
Daarbij werden diverse smaken schapenyoghurt, -kwark als toetje geserveerd.
De spingroep zat lekker te smullen en na te praten alsof we nooit anders gedaan hebben. En, er is ook heel veel gelachen!


De sfeer was heel goed, gezellig en relaxed. Voor ons allen was het een uitje.

Lijkt je ook leuk om hieraan mee te doen? Dan kan!
De volgende keer is het op zaterdag 23 maart, ook om 10.00 uur. Meld je wel even aan. Dat kan hier.Geen opmerkingen:

Een reactie posten