maandag 16 mei 2016

Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen

Landelijke Spingroep is organisator van het  Open Nederlands Kampioenschap Wolspinnen wordt gehouden op zaterdag 25 juni 2016, tijdens de Farm & Country Fair in IJzerlo bij Aalten.
De inschrijving is geopend.


Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit kampioenschap voor wolspinners en -spinsters.

 Foto: Shetland Museum
De wedstrijdvoorwaarden:

Je brengt eigen wol mee. De wol mag ongewassen, maar ook gewassen zijn. Weliswaar ongekaard, ongekamd of zonder enige andere voorbewerking. Om het jureren zo goed en eerlijk mogelijk te laten verlopen gaat de voorkeur uit naar witte of zo licht mogelijke wol.

Ook breng je jouw eigen spinnewiel mee ( niet elektrisch ) en een lege klos waarop de wol wordt gesponnen. Vanzelfsprekend mag er op een spintol gesponnen worden.

Er wordt gesponnen in twee ronden van elk 45 minuten. In de eerste ronde een dunne draad, zo egaal mogelijk en zonder overtwist. In de tweede ronde een dikkere draad, ook weer zo egaal mogelijk en zonder overtwist. Voordat de wedstrijd begint heb je gelegenheid tot een half uur inspinnen.

Je krijgt bij aanvang een kaart met daarop de gewenste dikte van de te spinnen draad. Op deze kaart kun je controleren of u binnen de wedstrijdvoorwaarden qua dikte blijft. Dit geldt voor zowel de dunne als de dikke draad. Verder ontvangt je een stuk gekleurd garen om het begin van de wedstrijddraad aan te geven.

Na afloop van beide rondes wikkel je de gesponnen draad, zoveel mogelijk naast elkaar, op het ontvangen wedstrijdplankje. Op de plankjes moet minimaal 25 meter dunne draad en 25 meter dikke draad, geteld vanaf het gekleurde garen, gewikkeld worden.

De tijden waarop de wedstrijdrondes beginnen krijg je te zijner tijd, tegelijk met de toegangskaarten. Tussendoor en na afloop van het spinnen is er ruim de tijd om de Fair te bezoeken. Rond 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Deelnemers hebben vrij toegang tot de Farm & Countryfair, mogen gratis parkeren op het standhoudersparkeerterrein en mogen gratis één supporter/begeleider meenemen.
Vermeld bij opgave of je één of twee kaarten wilt hebben.

Opgeven voor de wedstrijd kan via een mail naar Spinkampioenschap@landelijkespingroep.nl

Of schriftelijk : Spinkampioenschap Zuiderzeestraatweg 184, 8096 CG Oldebroek

Inschrijven kan tot: 5 juni 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten