donderdag 7 april 2016

Freeform Knitting - les I

Zaterdag is de cursus Freeform Knitting bij Wolcafé Zwolle van start gegaan. Na twee workshops binnen dit thema, hadden we zó de smaak te pakken dat we een cursus zijn gestart.
Docent Mathilde Jongbloed leidt dat allemaal in goede banen.

We zijn met een heel uiteenlopend gezelschap. Met heel uiteenlopende opleidingen, banen en interesses hebben we één gemeenschappelijke deler; breien en creëren.

De eerste les heeft de titel 'Landschap' gekregen.
De opdracht was; geef weer wat voor jou een landschap is. Na het uitvoeren hiervan werden voor de uitdaging gesteld het resultaat van ons landschap te minimaliseren. Met wel 50 - 75% !!!
Dat is een hele klus.
Uiteindelijk konden we elkaar verrassende resultaten laten zien.
Vervolgens zijn we ons 'Landschap' gaan vormgeven door het te gaan breien. Je ziet niet alleen allemaal verschillende landschappen maar ook verschillen in aanpak, verschillend kleurgebruik, al dan niet met structuurgaren. De tafel alleen al was een kleurrijke bron van inspiratie.


Ook op de tafel lagen boeken en tijdschriften om patroontjes of steken te zoeken. Want eh, hoe brei je water, zand, of wind.


De toeschouwer zag een groepje mensen zitten die hélemaal opgingen in waar ze mee bezig waren.
Overleggen, kijken, leren, genieten, gezelligheid zijn nog maar een aantal van de woorden die bij deze cursus horen.


Het was een zeer geslaagde eerste les. We gaan tot de volgende les ons 'Landschap' uitwerken. In afwachting wat Les II ons voor interessants zal brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten