maandag 21 april 2014

Resultaat en voortgang

Zaterdag was het weer zover. Gezellig keuvelend, met koffie en appelgebak, achter een snorrend spinnewiel. 

Er zijn weer méters gemaakt. Van een vacht van een onbekend ras is een prachtige dunne draad gesponnen. Er is een mix van merino met tussahzijde gesponnen waarvan het resultaat er ook wezen mag. 

En, er was een prachtig cadeau-emmertje met diverse soorten wol van uiteenlopende rassen. Dit wordt momenteel gesponnen en volgende keer kunnen we waarschijnlijk het resultaat bewonderen. In die draad worden de verschillende rassen verwerkt en kun je in één draad het verschil zien. Bij wisseling van ras wordt naam en nummer genoteerd als ook het punt van wisseling van ras in de draad. Dit wordt ongetwijfeld ook weer een succes. 
Shetland schaap
Wol geverfd met natuurlijke materialen. Door verschillende verfbaden en verschillende toevoegingen te gebruiken, kun je diverse tinten maken uit één basis. Hieronder getoond op de restanten van een boom met beversporen. Volgens M. gesponnen door de Beverspin.

Op natuurlijke wijze geverfd
 Over verven met natuurlijke materialen zullen op korte termijn meer vertellen. Houd deze blog in de gaten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten