zondag 3 november 2013

Spinnen en meer in Wolcafé Zwolle

Wolcafé Zwolle heeft zoals je waarschijnlijk allang weet onderdak in De Vreugdehoeve.
Dit is dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van wol. Hoe kun je dichter bij de wolbron zitten dan naast de schapenstal.
Daar komt nog bij dat de vachten van het Fries Melkschaap uitermate geschikt zijn om te spinnen. Deze vachten zijn ter plekke verkrijgbaar zodat we die kunnen gebruiken.
Kom tijdens openingsuren van Wolcafé Zwolle en breng je eigen spinnewiel mee. Je kunt natuurlijk ook met je spintol komen en meedoen. Wanneer je liever met gekaarde wol spint, kan dat ook. Je hebt de mogelijkheid om de kaardemolens van Wolcafé Zwolle te gebruiken.
Geen spinnewiel? Geen nood! Je kunt ook even ‘proeven van spinnen’ op een aanwezig wiel.

We gaan de winter tegemoet en misschien lijkt het je een heerlijk vooruitzicht om onder een warm dekbed gevuld met schapenwol te slapen. Je kunt dan een afspraak maken om, tegen geringe vergoeding, de elektrische kaardemolen te gebruiken om batts te maken van wol en hier vervolgens een dekbed mee te vullen.

Als je heel erg van wol houdt maar niet zo van de vachten en spinnen is Wolcafé Zwolle toch een heel goede plek om andere liefhebbers van wol te ontmoeten. Breng  je eigen brei- of haakwerk mee waar je verder aan kunt werken. Misschien ben je een tapijt aan het knopen of iets aan het (band)weven.

Wolcafé Zwolle is ook een plek om kennis uit te wisselen over wol en aanverwante zaken. Ervaringen te delen over materiaal en/of verwerking en technieken. Ook nieuwelingen in de wereld van wol willen we graag op weg helpen om de vele mogelijkheden rondom wol te ontdekken.

Wolcafé Zwolle is dit jaar nog twee maal geopend. Op 16 november en 7 december. Maar in 2014 gaan we zeker door. Houd hiervoor de agenda in de gaten.
Wil je meedoen? Meld je dan aan via handwerkcafézwolle@hotmail.nl
Kosten voor deelname € 10,00 p.p. inclusief koffie/thee en wat lekkers en als afsluiting een lichte lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten