woensdag 2 oktober 2013

Wolcafé Zwolle officieel van start

Wolcafé Zwolle is een samenwerking tussen Handwerkcafé Zwolle en De Vreugdehoeve. De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg is een biologisch melkschapenbedrijf met meer dan 250 schapen. Lees: heel veel wol.

De Vreugdehoeve viert zondag 6 oktober haar eerste verjaardag! Op deze dag gaat ook Wolcafé Zwolle officieel van start. Naast vele andere activiteiten waaronder muziek en theater zal Wolcafé Zwolle geopend zijn tussen 10.30 en 18.00 uur.


Wol van deze schapen is uitermate geschikt om te spinnen. Vilten kan natuurlijk ook en als vulling van een dekbed geeft het je het ultieme gevoel van cocooning.

Wolcafé Zwolle is eenmaal per maand geopend op zaterdagochtend vanaf 10.00 en we sluiten de bijeenkomst af met een lunch waarin diverse producten gemaakt op de Vreugdehoeve verwerkt zijn.
Je kunt 'proeven' van kaarden, wolspinnen op tol en wiel. Wil je deelnemen aan Wolcafé Zwolle kun je je eigen tol of wiel meebrengen. Geef je ook even op voor deelname. Dat kan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl

Ben je erg into wol maar helemaal niet van voorbereiden van vachten tot spinnen en de verdere verwerking kun je natuurlijk ook deelnemen. Wat te denken van (wild)breien, haken, weven, knopen of Berlin Woolwork. Neem altijd je eigen projecten en materialen mee.

Uitwisseling van kennis en ideeën en natuurlijk ervaring zal ook een grote plaats innemen.
Verhalen en anekdotes over wol zijn ook altijd leuk.

Kameel, qiviut, alpaca, yak, konijn, geit, moeflon zijn ook leveranciers van wol. Wol combineren met andere natuurlijke materialen is ook altijd mooi. Voobeelden hiervan zijn; brandnetel, linnen, bananenvezel, cocosvezel en verschillende soorten zijde.

Wolcafé Zwolle wil ruimte bieden aan een ieder die van wol en alles daarom heen houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten