maandag 25 maart 2013

Spingroep spint goed garen

De tweede bijeenkomst van de spingroep van Wolcafé Zwolle heeft zaterdag j.l. plaatsgevonden. We hebben in het Schapentheater gezeten. Daar was het heerlijk toeven. Op 23 maart bleek koning Winter nog steeds aan de macht te zijn. Wat is er dan leuker om je met het heerlijk warme materiaal wol in een gezellige omgeving te kunnen bezighouden. Er worden allerlei mooie draden gesponnen. Van ragfijne egale draden tot artyarns. 

Op de foto hierboven zie je verschillende soorten gesponnen wol. Geverfd met natuurlijke materialen en natureltinten. De lichte pluk is mohair van een angorageit en moet nog gesponnen worden.

Het eerste resultaat, een babyvestje gebreid uit een vacht van het Fries Melkschaap van De Vreugdehoeve, hebben we op foto kunnen bewonderen. Het exemplaar is inmiddels cadeau gegeven. De wol voor het vestje is gesponnen, gewassen en vervolgens handgeverfd. 

De Vreugdehoeve heeft inmiddels een prachtig spinnewiel. Mocht je niet kunnen spinnen en hier toch kennis mee willen maken, kan dat. 

We hebben allerlei verhalen en ervaringen met en over wol uitgewisseld. Het is niet alleen gezellig maar ook leerzaam. En lekker! Bij de koffie waren er diverse soorten cakejes. De lunch bestond uit (spek)pannekoeken. Met meel gemalen bij Vrieze's Erfgoed (de molen in Wapenveld) en natuurlijk...  schapenmelk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten